Vrijzinnigen Heerde

Ruimte voor ontmoeting en inspiratie voor mensen van nu!
Ga naar de inhoud

Concert van de Georgische groep Megobrebi.

Vrijzinnigen Heerde
Published by in Nieuws · 31 juli 2017
Datum:
zaterdag 26 augustus 2017,
20:00 tot 22:00
Locatie: Julianakerk, Julianalaan 2, Heerde
Vrijzinnige kerk aan de Julianalaan in Heerde
Heerde

De Stichting Imedi organiseert op zaterdag 26 augustus a.s. in de Vrijzinnige kerk aan de Julianalaan in Heerde een concert van de Georgische groep Megobrebi. Deze vijf muzikanten in traditionele Georgische klederdracht hebben hun sporen in de muziek al verdiend, zowel wat betreft Georgische volksmuziek (Khalkhuri) als operazang. Hun repertoire is zeer gevarieerd van romantische en vrolijke volksliedjes, religieuze liederen tot oude traditionele muziek uit verschillende delen van Georgië. Maar op verzoek ook Engelstalige, jaren zestig/zeventig, heel mooi 4-stemmig uitgevoerd. De beheerst gezongen meerstemmige liederen worden soms ondersteund door specifieke Georgische instrumenten zoals de Panduri, Chonguri (luitachtige instrumenten) en de Salamuri (fluit). De muziek gaat over de prachtige stad Tbilisi en het schitterende land met wonderschone natuur van bergen, eeuwige sneeuw, groene wouden, lieflijke beekjes en mooie rivieren, maar ook over liefde, vriendschap en de eeuwenoude traditie van samen eten en genieten van de heerlijke Georgische wijn.

Alle leden van het ensemble MEGOBREBI hebben over de hele wereld opgetreden, o.a. in Guatamala, China, Taiwan, Kazachstan, Rusland, Italië, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Zweden.

Aanvang van het concert is 20.00 uur. In de pauze zullen de aanwezigen kunnen genieten van Georgische hapjes en drankjes. Kaarten a 14 euro zijn te verkrijgen bij de Primera in Heerde, de Read Shop in Epe (voormalige Bruna) en 's avonds bij de kerk.

Voor verdere informatie en opgave: giokoch@hotmail.com of ivisser@hotmail.com, tel. 0578-691026 of 06-55212372. Rekeningnummer: NL86 RABO 0308 9307 03 ten name van Stichting Imedi.

Geen commentaren
Terug naar de inhoud