Vrijzinnigen Heerde

Ruimte voor ontmoeting en inspiratie voor mensen van nu!
Ga naar de inhoud

Amnesty’s Write for Rights – schrijfactie 2 december 2018 in de Julianakerk

Vrijzinnigen Heerde
Published by in Nieuws · 27 november 2018
Amnesty’s Write for Rights – schrijfactie 2 december 2018 in de Julianakerk

Net als vorig jaar staan na afloop van de dienst met drs. Kees Bulens tafels en stoelen klaar; pennen en papier. Wij zorgen voor koffie en thee. De werkgroep Amnesty Heerde vraagt ons die zondagmorgen één of meerdere brieven te schrijven. Er liggen voorbeeldbrieven klaar; u schrijft een vaststaande tekst over. Een handgeschreven brief is persoonlijker en een veelheid aan brieven maakt indruk!

De naam schrijfmarathon is aangepast en heet nu: Write for Rights Schrijfactie. Dit jaar voeren we actie voor acht vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Het is nog steeds het meest beproefde middel van Amnesty: Met brieven van burgers overheden te dwingen tot heroverwegingen; de hele wereld kijkt mee! En het werkt! Gevangenen komen vrij of krijgen een betere behandeling; mogen familiebezoek. Regelmatig laten (ex-)gevangenen en andere mensenrechtenverdedigers Amnesty weten dat het een grote morele steun is te weten dat mensen van over de hele wereld zich voor hen inzetten.

Ook op maandag 10 december – de Dag van de Mensenrechten – wordt op diverse plekken in Wapenveld en Heerde de schrijfactie gehouden. Wij doen mee met de schrijfactie in de kerken en bij ons is de datum dan zondag 2 december.


Meer informatie over bijvoorbeeld een maandelijks abonnement op brieven schrijven, of hoe je per sms / e-mailbericht je stem kunt laten horen?? Zie website inheerde.nl/amnesty of amnesty.nl
Kijk hoe een groetenkaart te sturen naar een gewetensgevangene ... Wist u dat sinds enkele maanden er op de bibliotheektafel in De Heerd brieven klaarliggen om ondertekend, gefrankeerd en gepost te worden? Van harte bij u aanbevolen.
Namens de werkgroep Amnesty Heerde, Corine HaverkampGeen commentaren
Terug naar de inhoud