Vrijzinnigen Heerde

Ruimte voor ontmoeting en inspiratie voor mensen van nu!
Ga naar de inhoud

Defence for Children

Vrijzinnigen Heerde
Published by in Nieuws · 21 september 2018
In het kader van de demonstratie 'Defence for Children' was Ineke Adriaansz onlangs ook in Den Haag. Natuurlijk ging het hier om Lili en Howick, maar er zijn meer kinderen welke in deze uitzichtloze positie verkeren. We citeren Ineke Adriaansz:

Op donderdag 6 september was er een demonstratie op de Hofvijver te Den Haag georganiseerd door 'Defence for Children' om de uitzetting van de twee kinderen Howick en Lily alsnog te proberen te voorkomen. Ik, Ineke Adriaansz was daar samen met mijn dochter Maaike om ook onze stem te laten horen. En uit solidariteit, om de rechten van kinderen te verdedigen. Kinderen zijn voor hun welzijn afhankelijk van volwassenen, van ons dus. En ja, de procedures kloppen allemaal niet, maar daar kunnen deze twee niets aan doen. En ook, wat maken die 400 kinderen extra in het op een na rijkste land ter wereld nou helemaal uit?
En nee, ik zie niet hoe dit een precedent zou moeten scheppen, behalve die van menselijkheid, mededogen, kansen scheppen en een toekomst creëren voor kinderen die hier hun wortels hebben. Die hier naar school gaan, de taal spreken, 100% NL zijn. Ik, Ineke Adriaansz, vind dit een beschaafd land onwaardig. Omroep Max nam met mij en anderen een interview af en die werd voor een klein gedeelte uitgezonden in het programma 'Hallo Nederland'.

In de viering van komende zondag welke als thema 'Rechtvaardige Woede' heeft, hoort u hier meer over. Zoals u weet is het voor Lili en Howick, zij het op het nippertje, goed afgelopen. Ze mogen blijven!


Geen commentaren
Terug naar de inhoud