Vrijzinnigen Heerde

Ruimte voor ontmoeting en inspiratie voor mensen van nu!
Ga naar de inhoud

Schrijfactie Amnesty Heerde

Vrijzinnigen Heerde
Published by in Nieuws · 27 november 2017
Amnesty’s Schrijfmarathon op zondag 10 december.
Op honderden locaties in het land. Ook in onze Julianakerk!

Werkgroep Amnesty Heerde is al jaren actief om mensen, die slachtoffer zijn van mensenrechtenschendingen, een stem en gezicht te geven door middel van bijvoorbeeld handtekenacties. (Oranjemarkt, Kerstmarkt van de VEG.)

Sinds enkele jaren doet de werkgroep mee met de Wereldwijde Schrijfmarathon: Overal ter wereld waar Amnesty actief is, worden juist op 10 december (Internationale Dag van de Mensenrechten) zoveel mogelijk handgeschreven brieven geschreven: Om vrijlating, eerlijk proces of gerechtigheid te vragen voor mensen, die gevangen zitten, gediscrimineerd worden, gemarteld zijn of worden bedreigd. De brieven worden verstuurd naar de verantwoordelijke autoriteiten in het betreffende land.
Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten hebben de moed om hun nek uit te steken. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze zelf een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten.

We zijn al te gast geweest bij de apotheek, bibliotheek en sportscholen, maar omdat 10 december dit jaar op zondag valt, hebben wij o.a. uw / jouw kerk bereid gevonden tót het laten schrijven van deze brieven.
Na afloop van de dienst staan tafels en stoelen klaar en liggen er pennen en papier. We roepen u / jou op, om met zoveel mogelijk mensen een uur te blijven en te schrijven! Er liggen voorbeeld brieven klaar: u schrijft een vaststaande tekst over… Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Het is nog steeds het meest beproefde middel .
Regelmatig laten (ex-)gevangenen en andere mensenrechtenverdedigers Amnesty weten dat het een grote morele steun is te weten dat mensen van over de hele wereld zich voor hen inzetten.
Graag tot 10 december!

Namens de werkgroep, Corine Haverkamp
meer informatie over bijvoorbeeld een maandelijks abonnement op brieven schrijven, of hoe je per sms / email bericht je stem kunt laten horen? ? www.amnesty.nl www.inheerde.nl/amnestyGeen commentaren
Terug naar de inhoud